donderdag 13 december 2012

Hoorntjes met banketbakkersroom






Ingrediënten:

  • 1 bladerdeeg
  • 1 opgeklopt ei
  • Bloemsuiker
  • Gekarameliseerde stukjes hazelnoot en amandel

Banketbakkersroom (patisseriecréme):
  • 500 ml. melk
  • 100 gr. suiker
  • 10 gr. vanillesuiker
  • 50 gr. Maizena Plus
  • 3 eieren
  • 2 eetlepel nutella

Bereiding

Banketbakkersroom (Thermomix):

  1. Voeg alle ingrediënten behalve de nutella in de mengbeker. Koken 7 min., 90º, snelheid 4.
  2. Verdeel de banketbakkersroom in twee delen.
  3. Roer een half banketbakkersroom met de nutella door elkaar.
  4. Schep elk banketbakkersroom in een spuitzak en bewaren in koeling.

Hoorntjes:

  1. Laat de oven voorwarmen op 180ºC.
  2. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en versnijd in lange repen van 1,5 cm.
  3. Neem een hoorntjesvorm en draai het deeg er losjes rond.
  4. Bestrijk het deeg met opgeklopt ei.
  5. Leg de hoorntjes op een bakplaat me bakpapier.
  6. Bak de hoorntjes ongeveer 15 min.
  7. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Haal ze van de vorm en vul met banketbakkersroom en met de chocolade banketbakkersroom.
  8. Bestuif de hoorntjes met bloemsuiker en gekarameliseerde stukjes hazelnoot en amandel.




Bron banketbakkersroom: Boek Thermomix
Bron chocolade banketbakkersroom: Kanela y Limón