donderdag 11 oktober 2012

Tortilla de patatas - Thermomix



Ingrediënten:
  • 200 gr. ui
  • 50 gr. olijfolie
  • 750 gr. aardappelen
  • 220 cl. warm water
  • 8 eieren
  • Zout

Bereiding:

  1. Schil de ui en snipper hem in twee helften. Doe de twee helften in de mengbeker en hak fijn gedurende 5 sec., snelheid 4.
  2. Voeg de oljfolie toe en sauteer gedurende 10 min., varoma temperatuur, snelheid 1.
  3. Schil intussen de aardappelen en snijd hem in blokjes.
  4. Breng de vlinder aan. Doe de aardappelen, het warme water en een beetje zout. 16 min., varoma temperatuur, stand roeren. , vel. cuchara. (De kooktijd is afhankelijk van het soort aardappel).
  5. Bewaar de aardappelen in een apart kommetje.
  6. Verwijder de vlinder en doe de eieren, en een beetje zout. Meng gedurende 10 seg., snelheid 4.
  7. Doe de aardappelen en hak gedurende 6 seg., snelheid 3.
  8. Verhit de diepe pan en doe er een scheutje olijfolie.
  9. Giet het aardappel ei mengsel in de pan en laat de tortilla nu zacht garen.
  10. Laat het geheel zachtjes bakken tot de bovenkant begint te stollen.
  11. Dek met een bord (minstens ter grootte van de braadpan) de pan af en draai de tortilla op het bord.
  12. Laat de tortilla vervolgens weer in de pan glijden en bak de andere kant (ong. 3-4 minuten) en je bent klaar om te serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen