maandag 8 oktober 2012

Marokkaanse kip - Thermomix



Ingrediënten:

  • 1 Kg. kippenonderbouten
  • 600 cl. water
  • Zout (naar smaak)
  • Gemalen zwarte peper (naar smaak)
  • Gehakte peterselie
  • 1 Pakje saffraan
  • Aardappelen, geschild en zeer dun gesneden 
  • Knoflookpoeder (naar smaak)
  • Gemalen komijn (naar smaak)
  • Zoete gerookte paprikapoeder (naar smaak)

* Saus
  • 15 gr. boter
  • 15 gr. olijfolie
  • Gemalen komijn (naar smaak)
  • Gemalen cayennepeper (naar smaak)
  • 1 koffielepel zoete gerookte paprikapoeder

Bereiding:
  1. Kruid de kip met het zout, de zwarte peper, de peterselie en de saffraan. Leg de kip in de bovenste gedeelte van de varomaschaal.
  2. Kruid de aardappelen met de zout, zwarte peper, knoflookpoeder, komijn en zoete gerookte paprikapoeder. Leg ze in de bodem van de varomaschaal.
  3. Doe het water in de mengbeker en zet de varoma erop. 35 min., varoma temperatuur, snelheid 3.
  4. Bewaar de kip en de aardappelen in een schotel.
  5. Laat de oven voorwarmen op 180ºC.
  6. Saus: Doe 50 gr. van de verkregen bouillon in de mengbeker. Voeg er de boter, de olijfolie, de komijn, de cayennepeper en de zoete gerookte paprikapoeder aan toe. 10 sec., snelheid 4.
  7. Giet de saus over de kip. Bak 10-15 min. op 180ºC in de oven.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen