dinsdag 23 oktober 2012

Aubergines met parmezaanse kaas - Traditioneel en Thermomix




Ingrediënten:
  • 2 aubergines
  • 2 bolletjes mozzarella (in plakjes)
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
   
   * Tomatensaus
  • 400 gr. gezeefde tomaten
  • 40 gr. olijfolie
  • 1 koffielepel zout
  • 1 koffielepel suiker
  • Oregano
  • Basilicum

Bereiding:

  1. Laat de oven voorwarmen op 180º.
  2. Snijd de aubergines in 1 cm dikke plakken, dompel ze 1 minuut in water met zout, giet ze af en dep ze droog.
  3. Leg de aubergines in een ovenschaal en schenk er een scheutje olijfolie. Bak 20 minuten.
  4. Verhit en dun laagje olijfolie in en pan. Giet de gezeefde tomaten, de zout, de suiker, de oregano en de basilicum en laat de saus een kwartiertje met het deksel op de pan stoven.
  5. Bedek een ovenschaal met een laag aubergineplakken, daarop wat tomatensaus, wat parmezaan, wat en mozzarellaplakjes. Herhaal deze volgorde tot alle ingrediënten zijn verbruikt en sluit af met tomatensaus en parmezaan.
  6. Zet 15 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin is.


Thermomix:

  1. Snijd de aubergines in 1 cm dikke plakken, dompel ze 1 minuut in water met zout, giet ze af en dep ze droog.
  2. Leg de aubergines in de varomaschaal.
  3. Doe de gezeefde tomaten, olijfolie, de zout, de suiker, de oregano en de basilicum in de mengbeker en zet de varoma erop. 30 minuten, varoma temperatuur, snelheid 2.
  4. Laat de oven voorwarmen op 200º.
  5. Bedek een ovenschaal met een laag aubergineplakken, daarop wat tomatensaus, wat parmezaan, wat en mozzarellaplakjes. Herhaal deze volgorde tot alle ingrediënten zijn verbruikt en sluit af met tomatensaus en parmezaan.
  6. Zet 15 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin is.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen