woensdag 30 januari 2013

Gnocchi met paddestoelen en mascarpone





Ingrediënten:
  • 1 pak gnocchi
  • 300 gr. mix of paddestoelen
  • 150 gr. mascarpone
  • Olijfolie
  • Gehakte peterselie
  • Tijm
  • Zout
  • Gemalen zwarte peper
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:
  1. Dompel de gnocchi in een pot kokend water. Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze van het pak. Als de gnocchi klaar zijn, doe ze in een pan met een beetje olijfolie om plakken te voorkomen.
  2. Verhit andere pan met olijfolie. Leg de paddestoelen mee in de pan. Bak 3-5 min.
  3. Voeg de paddestoelen over de gnocchi toe.
  4. Verhit de pan. Voeg de marcarpone en breng op smaak met zout en peper. Meng de mascaspone saus goed met de gnocchi.
  5. Garneer het geheel met vers gemalen bladpeterselie, tijm en gemalen parmezaanse kaas.

donderdag 13 december 2012

Hoorntjes met banketbakkersroom






Ingrediënten:

  • 1 bladerdeeg
  • 1 opgeklopt ei
  • Bloemsuiker
  • Gekarameliseerde stukjes hazelnoot en amandel

Banketbakkersroom (patisseriecréme):
  • 500 ml. melk
  • 100 gr. suiker
  • 10 gr. vanillesuiker
  • 50 gr. Maizena Plus
  • 3 eieren
  • 2 eetlepel nutella

Bereiding

Banketbakkersroom (Thermomix):

  1. Voeg alle ingrediënten behalve de nutella in de mengbeker. Koken 7 min., 90º, snelheid 4.
  2. Verdeel de banketbakkersroom in twee delen.
  3. Roer een half banketbakkersroom met de nutella door elkaar.
  4. Schep elk banketbakkersroom in een spuitzak en bewaren in koeling.

Hoorntjes:

  1. Laat de oven voorwarmen op 180ºC.
  2. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en versnijd in lange repen van 1,5 cm.
  3. Neem een hoorntjesvorm en draai het deeg er losjes rond.
  4. Bestrijk het deeg met opgeklopt ei.
  5. Leg de hoorntjes op een bakplaat me bakpapier.
  6. Bak de hoorntjes ongeveer 15 min.
  7. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Haal ze van de vorm en vul met banketbakkersroom en met de chocolade banketbakkersroom.
  8. Bestuif de hoorntjes met bloemsuiker en gekarameliseerde stukjes hazelnoot en amandel.




Bron banketbakkersroom: Boek Thermomix
Bron chocolade banketbakkersroom: Kanela y Limón

dinsdag 13 november 2012

Mini braadpan met ei en champignons




Ingrediënten (voor een mini braadpan):
  • 1 ei
  • 4 champignons
  • 6 eetlepels tomatensaus
  • Geraspte mozzarella
  • Zout
 
Bereiding:

  1. Laat de oven voorwarmen op 180º.
  2. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
  3. In een mini braadpan giet de tomatensaus.
  4. Voeg nu de champignons.
  5. Breek het ei en doe het in de mini braadpan.
  6. Strooi wat zout.
  7. Strooi geraspte mozzarella.
  8. Bak 15-20 minuten in de oven.


dinsdag 23 oktober 2012

Halloween Boterkoekjes - Thermomix



Ingrediënten:

  • 250 gr. ongezouten boter (kamertemperatuur) 
  • 415 gr. de bloem
  • 125 gr. poedersuiker
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 1/2 koffielepel zout
  • Gekleurd fondant

Bereiding:

  1. Weeg de bloem af in de mengbeker. Giet de zout en mix met de bloem. Bewaar de bloem in een apart kommetje.
  2. Weeg de poedersuiker af in de mengbeker. Bewaar hem in een apart kommetje.
  3. Voeg de boter in de mengbeker. Mix 1 minuut, snelheid 3.
  4. Snelheid 3. Voeg geleidelijk de poedersuiker in de mengbeker, een eetlepel per keer. Spatel de zijkanten zo nodig bij.
  5. Snelheid 3. Voeg de vanille extract en geleidelijk de bloem in de mengbeker, een eetlepel per keer. Spatel de zijkanten zo nodig bij.
  6. Giet het deeg uit op een lang stuk plasticfilm en maak een bol.
  7. Verdeel de bol in 4 bolletjes, bedek met plasticfilm en laat minstens 35 minuuten in de koelkast tot het stevig aanvoelt.
  8. Laat de oven voorwarmen op 170º. 
  9. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit (ongeveer 5 cm dik). Steek met een uitsteker.
  10. Leg de koekjes op en bakplaat die met bakpapier bedekt is.
  11. Bak ze gedurende ongeveer 12 minuten.
  12. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  13. Decoreren ze met fondant.








Bron: Sugar Mur

Aubergines met parmezaanse kaas - Traditioneel en Thermomix




Ingrediënten:
  • 2 aubergines
  • 2 bolletjes mozzarella (in plakjes)
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
   
   * Tomatensaus
  • 400 gr. gezeefde tomaten
  • 40 gr. olijfolie
  • 1 koffielepel zout
  • 1 koffielepel suiker
  • Oregano
  • Basilicum

Bereiding:

  1. Laat de oven voorwarmen op 180º.
  2. Snijd de aubergines in 1 cm dikke plakken, dompel ze 1 minuut in water met zout, giet ze af en dep ze droog.
  3. Leg de aubergines in een ovenschaal en schenk er een scheutje olijfolie. Bak 20 minuten.
  4. Verhit en dun laagje olijfolie in en pan. Giet de gezeefde tomaten, de zout, de suiker, de oregano en de basilicum en laat de saus een kwartiertje met het deksel op de pan stoven.
  5. Bedek een ovenschaal met een laag aubergineplakken, daarop wat tomatensaus, wat parmezaan, wat en mozzarellaplakjes. Herhaal deze volgorde tot alle ingrediënten zijn verbruikt en sluit af met tomatensaus en parmezaan.
  6. Zet 15 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin is.


Thermomix:

  1. Snijd de aubergines in 1 cm dikke plakken, dompel ze 1 minuut in water met zout, giet ze af en dep ze droog.
  2. Leg de aubergines in de varomaschaal.
  3. Doe de gezeefde tomaten, olijfolie, de zout, de suiker, de oregano en de basilicum in de mengbeker en zet de varoma erop. 30 minuten, varoma temperatuur, snelheid 2.
  4. Laat de oven voorwarmen op 200º.
  5. Bedek een ovenschaal met een laag aubergineplakken, daarop wat tomatensaus, wat parmezaan, wat en mozzarellaplakjes. Herhaal deze volgorde tot alle ingrediënten zijn verbruikt en sluit af met tomatensaus en parmezaan.
  6. Zet 15 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin is.



donderdag 11 oktober 2012

Tortilla de patatas - Thermomix



Ingrediënten:
  • 200 gr. ui
  • 50 gr. olijfolie
  • 750 gr. aardappelen
  • 220 cl. warm water
  • 8 eieren
  • Zout

Bereiding:

  1. Schil de ui en snipper hem in twee helften. Doe de twee helften in de mengbeker en hak fijn gedurende 5 sec., snelheid 4.
  2. Voeg de oljfolie toe en sauteer gedurende 10 min., varoma temperatuur, snelheid 1.
  3. Schil intussen de aardappelen en snijd hem in blokjes.
  4. Breng de vlinder aan. Doe de aardappelen, het warme water en een beetje zout. 16 min., varoma temperatuur, stand roeren. , vel. cuchara. (De kooktijd is afhankelijk van het soort aardappel).
  5. Bewaar de aardappelen in een apart kommetje.
  6. Verwijder de vlinder en doe de eieren, en een beetje zout. Meng gedurende 10 seg., snelheid 4.
  7. Doe de aardappelen en hak gedurende 6 seg., snelheid 3.
  8. Verhit de diepe pan en doe er een scheutje olijfolie.
  9. Giet het aardappel ei mengsel in de pan en laat de tortilla nu zacht garen.
  10. Laat het geheel zachtjes bakken tot de bovenkant begint te stollen.
  11. Dek met een bord (minstens ter grootte van de braadpan) de pan af en draai de tortilla op het bord.
  12. Laat de tortilla vervolgens weer in de pan glijden en bak de andere kant (ong. 3-4 minuten) en je bent klaar om te serveren.

maandag 8 oktober 2012

Zwarte spaghetti met mini sint-jacobsvruchten




Ingrediënten:

  • 200 gr. mini sint-jacobsvruchten
  • 2 teentje gehakte knoflook
  • Cayennepeper
  • Gehakte peterselie
  • Olijfolie
  • 1 scheut witte wijn
  • 350 gr. verse zwarte pasta
  • Zout

Bereiding:
  1. Kook de pasta kort in gezouten water, spoel onder koud water en meng er wat olijfolie door.
  2. Verhit de pan met olijfolie.
  3. Fruit de knoflook en de cayenne.
  4. Leg de sint-jacobsvruchten mee in de pan. Kruid met zout en schenk er een scheutje witte wijn bij. Bak 3-5 min.
  5. Voeg snel de pasta uit het pannetje erbij en roer.
  6. Verdeel de pasta over de borden.
  7. Dan pas voeg je de versgehakte peterselie toe.